Home
Welkom bij Hondencrèche en Dierenpension A2 Culemborg. Klik op de pijl rechts om door de rondleiding te bladeren.
Als uw hond of kat bij ons komt logeren, ontvangen wij u hier in de receptieruimte. Wij spreken eventuele bijzonderheden door, waarna u uw hond of kat veel plezier kunt wensen! Hier ziet u uw hond of kat ook weer terug aan het einde van het verblijf, waarbij wij u verslag uitbrengen over hoe het is gegaan.
Het is van belang dat de entingen in orde zijn. Naast de standaard jaarlijkse enting, is zowel bij de hond als de kat een aanvullende enting verplicht middels een neusdruppel. Bij hond heet deze enting KC of Bronchi-Shield (tegen kennelhoest) en bij de kat is dat de Bb enting (tegen een vorm van niesziekte).
Wist u dat katten en honden geen besef van tijd hebben? U hoeft zich dus geen zorgen te maken als u lekker lang op vakantie gaat. Wij hebben nog nooit een kat of hond gezien die op een bepaald moment heimwee kreeg.
U bevindt zich bij de ingang van de hondencrèche. Uw hond kan tussen 7 uur ‘s ochtends en 19 uur ‘s avonds gebracht en gehaald worden. U heeft onsnhierbij niet persé nodig, hoewel wij uiteraard wel altijd beschikbaar zijn! U kunt uw hond voor zowel vaste als variabele dagen aanmelden. Een 10-rittenkaart is 3 maanden geldig.
De ochtendmaaltijd van uw hond doet u in deze voerbak. Wij voeren de honden namelijk nadat ze hebben gespeeld, omdat het niet goed is als honden spelen met een volle maag.
Op de speelvelden spelen de honden in groepen van 6 tot 10 honden. Wij hebben 7 speelvelden. Alle honden kunnen tegelijk buiten spelen en daarom ook net zo lang als we willen. In de ochtend is dat van 8 uur tot een uur of 10. De pups en de bejaarde honden gaan eerder naar binnen voor de nodige extra rust. ‘s Middags en ’s avonds gaan ze nog twee keer lekker naar buiten.
Omdat wij met groepen werken is het belangrijk dat uw hond sociaal is in de omgang met andere honden. Wij kijken goed in welke groep uw hond het beste past. Dit hangt bijvoorbeeld af van de grootte, het geslacht en het karakter van de hond. Vanwege onze werkwijze werken wij helaas niet met alle rassen, zoals bijvoorbeeld Staffords.
De honden leven zich lekker uit met elkaar, maar kunnen ook hun eigen gang gaan als ze dat willen. In de zomer hebben wij schaduwplekken op de velden middels de dakplantanen en zeiltjes. Wij houden toezicht op het gedrag van de honden en worden hierbij ondersteund door een camerasysteem.
Omdat de Culemborgse kleigrond nogal blubberig werd, hebben wij gekozen voornzandvelden. De honden kunnen hier fijn in ravotten en graven en het regenwater wordt via drainageslangen afgevoerd naar de aangrenzende sloot. Desalniettemin worden sommige honden behoorlijk zanderig en is een wasbeurt aan het einde van het verblijf aan te raden!
Dit is het binnenverblijf van de honden. De honden worden in twee en drietallen ingedeeld. Uw hond is dus gedurende het hele verblijf onder soortgenoten en dat vinden verreweg de meeste honden erg prettig. Het zijn tenslotte roedeldieren!
Misschien moet u even wennen aan het idee dat uw hond in een kennel zit. Maar bedenk dat honden niet zo naar het interieur kijken als wij mensen. De meeste honden vinden het heerlijk om hier te zijn, omdat ze gewoon lekker hond kunnen zijn met elkaar en bovendien veel aandacht krijgen en vertier hebben.
Alle honden krijgen een passende mand met dekentje. We zien regelmatig honden die gezellig bij elkaar in de mand kruipen. Het verblijf is altijd voorzien van een bak vers water.
De honden die bij ons logeren voeren wij twee keer per dag. Wij geven ze ruim de tijd om te eten en staan daar altijd bij zodat ze niet in elkaars bak kunnen duiken. Wij weten dus precies wat uw hond eet. Na het eten houden wij minimaal twee uur rusttijd aan.
Wij gebruiken voor de hond natuurlijk voer van Biofood. Voor de volwassen en actieve honden gebruiken wij de variant Super Premium, voor honden met een gevoelige maag of huid Lam en Rijst en voor de oudere honden Senior. Op basis van het gewicht van uw hond bepalen wij de hoeveelheid. U mag ook eigen voer meegeven, bijvoorbeeld als dat medisch noodzakelijk is.
U kunt uw hond aan het einde van het verblijf lekker laten wassen. Ondanks dat wij de verblijven zeer regelmatig schoonmaken, maakt een hond zich door het spelen op de velden vaak vuiler dan bij u thuis. Omdat er bij ons meerdere honden met elkaar samenleven ruiken ze meer naar hond dan normaal.
Ons dierenpension is zowel bij de katten als bij honden kleinschalig van opzet. Hierdoor leren wij alle gasten persoonlijk kennen. Wij verzorgen ze ook allemaal zelf, waardoor wij goed in de gaten kunnen houden of uw dier goed in zijn vel zit. Uiteraard worden we hierbij goed geholpen door onze medewerkster, vakantiekrachten en stagiaires.
De katten lopen de hele dag vrij rond. Omdat katten in het pension geen territoriumdrift hebben, leven ze gemoedelijk met elkaar samen. Uiteraard hebben ze beschikking over alles waar ze behoefte aan hebben, zoals klim- en krabpalen, speeltjes, vers water en een kattenbak.
Er is zowel vanuit het binnenverblijf als vanaf het balkon weids uitzicht. Wij merken dat veel katten het leuk vinden om te kijken wat er allemaal te beleven is.
‘s Nachts heeft iedere kat een eigen verblijf. Voor twee katten uit één gezin hebben wij duoverblijven. U mag desgewenst een eigen mandje meegeven. Hier krijgen de katten hun eten, waardoor we in de gaten kunnen houden of de kat goed eet en desgewenst eigen voer kunnen voorschotelen.
De buitenkatten bivakkeren graag hier in de frisse lucht op het balkon. Ze kunnen via het kattenluik of de schuifpui naar binnen en naar buiten.
Wij gebruiken kattenbrokjes van Prins als basis. Prins is een natuurlijk product. Omdat katten soms nogal kieskeurig zijn, hebben we ook brokjes van andere merken in huis. De echte lekkerbekken verkiezen zachtvoer boven brokjes, maar onze voorkeur gaat uit naar brokjes omdat daar in de regel meer voedingsstoffen in zitten. U mag ook zelf voer meegeven voor uw kat.
Dit kattenverblijf gebruiken we alleen in het hoogseizoen als het nieuwe kattenverblijf volledig bezet is. De werkwijze is in deze ruimte hetzelfde als in de andere. Het enige verschil is dat de katten hier buiten uitzicht hebben op de vijver.Rondleiding

Om een goed beeld te krijgen van wat er allemaal gebeurt in de hondencrèche, het hondenpension en het kattenpension kunt u hierboven de rondleiding volgen. Klik op de pijltjes om naar de volgende of de vorige foto te gaan.

 

kopje hondencreche
kopje hondenpension
kopje kattenpension
 

FacebookTwitter Youtube